Tort diplomat cu capsuni

de Julie in Torturi, 23 Mai 2010 | 15843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • o cana lapte dulce
  • o cana cu zahar tos
  • o cana cu zahar farin
  • 800 g smantana ( pentru frisca)
  • un intaritor de frisca
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 40 g gelatina
  • zeama de la un  compot de capsuni
  • 300 g capsuni ( proaspete sau din compot)
  • stafide inmuiate in rom
  • un pachet piscoturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu capsuni:

In zeama de la compotul de capsuni punem gelatina si o lasam sa se inmoaie, apoi o punem putin la baie de aburi.
Batem smantana cu zaharul farin si  intaritorul de frisca. La sfarsit adaugam esenta de vanilie.O dam la rece.

Pregatim umplutura:

Batem putin ouale  cu zaharul tos, le amestecam cu laptele si le punem pe baie de aburi pana se ingroasa ca o budinca. Dam compozitia la rece.
Dupa ce s-a racit bine  adaugam gelatina, trei sferturi din frisca, stafidele , o parte din capsuni taiate mai mici (scurse bine de zeama)  si amestecam usor.

Tapetam un vas rotund cu folie alimentara. Asezam pe fund capsuni taiate iar pe margini piscoturile in picioare.
Turnam umplutura si nivelam. Repartizam cateva capsuni si deasupra.
Dam tortul la rece.
Dupa ce s-a racit il rasturnam pe platou si il  ornam cu restul de frisca.

Putem face asa sau :  dupa ce rasturnam tortul il ornam cu frisca si deasupra si putin pe margini, apoi asezam piscoturile si le legam frumos cu o fundita!  Asta pentru cine vrea ca piscoturile sa ramana crocante.  :)

Putem folosi piscoturi sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

23.05.2010, 18:43

felicitari pt avansare ,iar tortu arata super bine 5 furcu

Julie 1

24.05.2010, 08:12

Multumesc Ramo!

Julie 1

24.05.2010, 08:13

Multumesc Nadina!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si rom